Більше 2 років вже коронавірус блукає по планеті і змушує закриватися на замок цілі країни. І ось вже проходить чергова хвиля Covid-19, яка принесла з собою новий штам хвороби - "Омікрон".

Україна ось уже майже місяць частинами перебуває в червоній зоні карантину. Більшість міст занурилися в тотальні обмеження, не виключенням є і туристична Мекка України - Львів. Але не зовсім райдужні звістки прийшли для львів'ян, адже вони пробудуть у стоп-зоні ще, як мінімум до дня Андрія Первозванного (13 грудня).

Про це повідомив заступник міського голови Львова Андрія Москаленка.

Львів, скриншот youtube Ромко Вуйко
Львів, скриншот youtube Ромко Вуйко

За словами Москаленка, станом на 26 листопада в медичних закладах міста перебуває 605 пацієнтів з діагнозом COVID-19.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також комісія винесла попередження через порушення карантину кільком установам: спорткомплекс "Євроспорт", "Eros show bar", "Custom lounge bar", "Pulse Lounge bar&Karaoke", Кінотеатр "Multiplex" в ТРЦ Victoria Gardens.

Відзначимо, що "червоний" рівень епіднебезпеки передбачає ряд обмежень, що вводяться в регіонах. Зокрема, забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків і магазинів, проведення масових заходів і т. д.

Обмеження не діятимуть, якщо 100% працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані.

Станом на 27 листопада в "червоній" зоні адаптивного карантину знаходиться найбільша кількість регіонів - 19. У "жовтій "зоні чотири, а найменше в "помаранчевій", де всього дві області.

"Помаранчева" зона:

  • Полтавська,
  • Харківська.

"Жовта" зона:

  • Тернопільська,
  • Кіровоградська,
  • Закарпатська,
  • Чернівецька.

Решта областей залишаються в "червоній".

Нагадаємо, що мер Львів Андрій Садовий повідомив про смерть ексміністерки освіти.

Раніше ми розповідали українцям про топ-7 місць Львова, де можна загадати бажання, не чекаючи Нового року.