Ветеранка АТО Майя Москвич відкрила першу спортивну школу лучників «Луцьки соколи» на Волині. Упродовж майже трьох років вона навчає усіх охочих цьому ремеслу. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Спецкор» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

В АТО Майя Москвич пішла добровольцем. У 2014 році дівчина служила в бойовому підрозділі в Дебальцеве, де отримала посаду стрільця. Загалом, за весь період перебування в зоні бойових дій Майя Москвич брала участь у багатьох визвольних операціях, змінила шість ротацій і закінчила службу в 2017 році.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Після повернення з АТО Майя продовжила займатися стрільбою з лука і згодом потрапила на міжнародні змагання колишніх та діючих військовослужбовців, поранених або інвалідів на службі — «Ігри нескорених», де здобула золоту медаль.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

«Я була дуже щаслива! Тоді я подумала, що маю зробити щось для інших і вирішила створити в Луцьку таке місце, де ветерани могли б готуватися до «Ігор нескорених», — розповідає Майя Москвич.

Власними силами Майя відкрила першу стрілецьку школу на Волині «Луцьки соколи», а трохи згодом разом із партнерами створили в Луцьку Федерацію зі стрільби з лука.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Увесь прибуток з «Луцьких соколів» йде на утримання клубу, адже один лук коштує приблизно 70 тис. гривень. Засновниця школи розповідає, що наразі її дітище потребує ще багато вкладень і заклад на етапі розвитку.

Нині «Луцькі соколи» набувають стрімкої популярності. Разом із ветеранами тут навчається і місцева молодь. Ветерани війни, які займаються в школі вже встигли здобути кубки і медалі на всеукраїнських чемпіонатах.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Нагадаємо, воїни ЗСУ підірвалися на путінській вибухівці на Донбасі: від машини не залишилося і сліду.

Як повідомляв "Знай.ua", безпілотник з вибухівкою атакував резиденцію прем'єр-міністра - "Чули постріли".

Знай.ua писав, пенсіонерка з "ЛНР" поскаржилася, що перестала отримувати українську пенсію через любов до Путіна: "Брала участь у захопленні".