Сьогодні, лише 108 років тому, у 1913 році, доживши всього до 42 років відійшла у вічність одна із найвидатніших українських письменників, поетеса, перекладач та культурний діяч Леся Українка (справжнє ім’я Лариса Косач-Квітка).

Приємно, що Леся Українка увійшла до списку найрозумніших та відомих жінок України минулого та сучасності і досі впевнено там тримається.

Леся Українка була багатогранною особистістю – писала у різних стилях: поезія, лірика, драма, публіцистика. У той же час, у переліку її творів є такий жанр, як фольклористика.

А ще Леся Українка відома, як активний громадський діяч та учасниця українського національного руху.

Нажаль, протягом усього життя Лесю Українку спіткала серйозна хвороба. Тому, єдине, що вона могла робити – це творити. Від 9 років і до кінця своїх днів.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

На її рахунку 270 віршів і ще незліченна кількість поем та драматичних творів, прози, листів та статей.

До річниці її смерті ми зібрали ТОП-10 найвідоміших цитат Лесі Українки.

Немає честі нападати ззаду...

Чия сила, того й воля.

На чиєму возі їдеш, того й пісню співаєш.

Ту брехню, що справдиться, всі правдою зовуть.

Поки біди не знатимеш, то й розуму не матимеш.

Мене любов ненависті навчила.

Без розуму легше в світі жити та таки й веселіше!

Хто не був високо, той зроду не збагне, як страшно впасти.

Не раз, хто забувається про завтра, той має вічність.

Потрібно цінувати те, що маєш, а не те, про що мрієш.

Нагадаємо, Письменник Андрій Кокотюха пояснив, чому серіал Кварталу "Свати" остаточно здав: "Треба одразу знімати українською"

Як раніше повідомляв Знай.uа Український "Нострадамус": Олесь Гончар передбачив події на Донбасі за 20 років до їх початку

Також Знай.uа писав Давидюк: Завдяки успішному кейсу по брендингу Пархомівки, ми хочемо дати поштовх для розвитку регіону