Жінка вирішила поїхати в курортне містечко на сезон попрацювати покоївкою в місцевому готелі і залишилася без зарплати. А тепер українку намагаються всіляко підставити, нібито погано працювала, щоб не платити.

Про це написала Катерина Негодюк у групі "Безкоштовна юридична допомога" у Фейсбуці.

За словами дівчини, жінка поїхала на сезонні заробітки в Коблево в базу відпочинку "Меліоратор-південь", але пропрацювавши місяць не отримала гроші за свою виснажливу працю.

Як пояснила Катерина, в цьому готелі спеціально чіпляються до працівників і виписують їм штрафи, щоб залишити їх ні з чим.

"Пропрацювала майже місяць (робота досить важка і виснажлива). Але в даному закладі спеціально створюється така ситуація, щоб їй і деяким іншим працівникам не заплатити за роботу, знаходять якісь недоліки (не встигла протерти шафу в номері), дають штрафи, щоб відняти із зарплати і звільнити ні з чим. Також шукають можливості підставити, підкинути деякі речі, нібито Покоївка їх вкрала, щоб виставити в негативному світлі, і так звільнити без виплати зарплати. Є такі працівники, які спеціально доповідають керівництву про якісь недоліки, фотографуючи це на телефон (як доказ, що погано працював той, кого обрали як жертву)", - розповіла Негодюк.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Коблево, фото: youtube
Коблево, фото: youtube

При цьому на жінку постійно наговорюють перед керівництвом, що вона "непідходяща покоївка" через її "низьку соціальну відповідальність". Хоча сама постраждала такою не є, вона освічена, мама і бабуся і просто захотіла трохи підзаробити на сезонній роботі.

"Крім того, цей негативний образ "непідходящоі покоївки" створюється з суб'єктивних вражень, де охайна нормальна жінка наговорюється перед керівництвом, що нібито вона як жінка низької соціальної відповідальності (на зразок бомжиха). Зауважу, що ця працівниця сама нормальна жінка, освічена, а не алкоголічка, мама і бабуся, просто вирішила підзаробити на сезонній роботі покоївки. Людина важко працювала майже місяць, і тепер її хочуть звільнити без грошей", - написала Катерина.

"Подумайте над питанням "як довести, що вона там дійсно працювала?", "Ніколи не погоджуйтесь працювати без договору. Тікайие звідти", "Немає трудової угоди-нічого не докажете", "Можливо варто не захищатися, а нападати? Як вбачається з посту, особа офіційно не працевлаштована, отже є підстава подати скаргу до управління держпраці. (Заздалегідь зафіксувати свою роботу в цьому місці, потім запропонувати керівнику вирішити питання мирно, у випадку відмови- подати скаргу)", - писали свої поради в коментарях українці.

Нагадаємо, раніше Завзятий холостяк захотів одружитися і відразу став рахувати аліменти, ділити майно: "раптом подасть на розлучення?"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українцям розповіли, чи можуть відібрати житло за чужі борги: "тільки якщо…"

Також «Знай.иа " писав, що Українка не змогла отримати законні аліменти на двох дітей через банк: "списувати не будемо"