Мальовниче село Страдч, що неподалік Львова називають ще "Українським Єрусалимом". Тут є незвична Хресна дорога, що має реалістичні скульптури в людський зріст, які показують Ісуса Христа перед розп’яттям.

Про це розповів парох села Страдч та церкви Успіння святої Богородиці, отець Іван Колтун, передає "Тvoemisto.tv".

Загалом Хресна дорога у Страдчі має 15 стацій. Це молитовні зупинки, кожна з яких показує момент у дорозі Христа на гору Голгофу. Особливо багато вірян тут під час Великого посту, так вони в особливий спосіб молитовно проходять Хресну дорогу Ісуса.

село Страдч, фото "Тvoemisto.tv"
село Страдч, фото "Тvoemisto.tv"

Розташована Хресна дорога на горі. Стежка доволі крута, тому за словами отця Івана Колтуна, піднімаючись сюди справді можна пережити емоції, які переживав Ісус Христос, піднімаючись на Голгофу.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

"Підйом заставляє пришвидшити серцебиття та ускладнює дихання. Коли Ісуса розіп’яли і він повис, вся нервова система була перебита. Рани на зап’ястях ускладнювали дихання. Щоб Христос міг вдихнути, йому потрібно було докласти багато зусиль. Він піднімався, хапав повітря, потім опускався. І так поволі він вмирав. Це був такий механізм у римській імперії, вони не хотіли зразу вбивати людину, а щоб вона помирала в муках", – каже отець.

село Страдч, фото "Тvoemisto.tv"
село Страдч, фото "Тvoemisto.tv"

Хресною дорогою можна підійматися і стежкою, і сходами. Молитовні дороги відбуваються кілька разів на тиждень, а у вихідні тут можна посповідатись, причаститись, відбути Літургію, пройти Хресну дорогу.

село Страдч, фото "Тvoemisto.tv"
село Страдч, фото "Тvoemisto.tv"

Біля стацій навмисне не знайти лавок. Отець каже, що коли люди, які навіть мають певні проблеми зі здоров’ям, таки проходять всю Хресну дорогу, то розуміють, що це можливо.

Нагадаємо, раніше молитва від наклепу: правильні слова для захисту себе і близьких від злих язиків.

Як повідомляє портал "Знай" молитва про тих, кого образили: як очистити свою совість, коли помиритися неможливо. Як молитися, щоб позбутися докорів сумління

Також "Знай" писав, що молитви дітей за батьків: як просити у Бога здоров'я для найрідніших.