В ніч на 4 травня на Самбірщині в селі Райнова невідомі пограбували церкву. Зловмисники забрали хрест, звіздицю від Євхаристійного набору і гроші.

"Вранці паламар, як звично, прийшов відкривати церкву перед Богослужінням. Дивиться: а драбина не на своєму місці. Вона зазвичай стоїть у підвалі. А ті, хто крав, виходить знали про це і після злочину спокійно поставили біля храму. Далі паламар побачив розбите вікно. Всередині каміння, яким його вибивали. Побачив, що нема хреста, який ми ставили на Престіл. Його вартість – близкьо 2 500 гривень", – розповів LMN парох громади Андрій Лінинський.

Паламар одразу повідомив отця та церковне братство. Разом викликали поліцію. Слідчі зняли відбитки пальців з вікна, оглянули місце злочину. Вже відпрацювали одну з версій, однак вона не підтвердилась.

"Грошей у церкві було не багато. Напередодні Великодня мали різні потреби, то використовували їх. Було те, що люди пожертвували за Страсний тиждень. Можливо, десь тисяча-дві", – каже отець Андрій.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Релігійна громада села Райнова зовсім невеличка: близько 45 дворів, з яких у 10 мешкають старенькі хворі люди.

Нагадаємо, 79-річна жінка з втратою пам'яті пішла з дому і не повернулася: тіло знайшли в ставку після довгих пошуків.

Як повідомляв "Знай.ua", в Харкові вірний голуб прилітає до пенсіонера в лікарню: людям плювати.

Знай.ua писав, українською пенсіонерам розповіли, де можна отримувати виплати крім Ощадбанку.