Морпіх Євген Ткаченко змінив офіцерські погони на сержантські аби боронити України на передовій. Чоловік уже 5 років на війні, вдома його чекають дружина та троє дітей.
Про це повідомляє "Армія.inform".
Євген Ткаченко від природи людина скромна, тому неохоче розповідає про свій бойовий шлях. Однострій солдата Збройних Сил України чоловік одягнув у 2016 році. На той момент це не був початок його служби, у минулому Євген – офіцер Міністерства внутрішніх справ України, який працював у карному розшуку та спеціальних підрозділах на той момент ще міліції. Певний час обіймав і керівні посади.
За кілька років до початку російської агресії в Україні звільнився з лав правоохоронців у званні майора. Варто зазначити, що через це він і мав позивний "Майорчик".

ЗСУ, скріншот: YouTube
ЗСУ, скріншот: YouTube
Ілюстративне фото

Маючи неабиякий досвід поводження з різними видами озброєння, у 2016 році чоловік розпочав службу в навчальному центрі морської піхоти на посаді інструктора. Згодом перевівся до бойового підрозділу.

Чоловіку кілька разів пропонували пройти офіцерські курси. Деякий час він навіть виконував обов’язки заступника командира роти, але все одно повертався до побратимів, вважаючи, що нині потрібен тут, на місці командира відділення. А офіцерські погони можуть і почекати.

Зараз в рідній Одесі на чоловіка чекає дружина з трьома дітлахами. Євген з теплотою на усмішкою згадує про кохану та називає її справжньою офіцерською дружиною.

" Вона відноситься до тієї категорії жінок, які разом із чоловіком і Крим, і Рим та військові гарнізони пройшла. Терпіла мою постійну відсутність під час служби в МВС та з повним розумінням віднеслася до рішення йти на війну, − розповідає чоловік.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Військові ЗСУ, фото: Інтерфакс
Військові ЗСУ, фото: Інтерфакс
Ілюстративне фото

Євген з гордістю поділився, що його старший син, якому скоро буде 18 років також обрав шлях батька та готується до вступу у військовий інститут.

"До родини хочеться щомиті. Душею я з ними. Але тілом та розумом я повинен бути тут, на війні. Хтось має зупинити армію Путіна, кровопролиття та смерті наших хлопців", - каже військовий.

Нагадаємо, з нами США: Пентагон не залишить Україну в разі ескалації російської агресії. Відбулася телефонна розмова Міністра оборони України з Міністром оборони США

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Донбасі бойовики РФ обстріляли позиції ЗСУ та цивільних: є поранені. Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил

Також "Знай.ua" писав, артилеристи ЗСУ влаштували окупантам пекло: від нищівних ударів здригнулася земля.