Світлана Земліна - сержант, старший бойовий медик 10-ї гірничо-штурмової роти. Разом з сержантами Олексієм Косташеком і Сергієм Сулимою дівчина врятувала двох бійців, що потрапив під снайперський обстріл біля шумів на Донбасі 26 березня.

24-річна докторка кинулася до поранених воїнів, що лежали на відкритій місцевості, і не злякало її те, що обстріл тривав. Про події того дня Світлана розповіла в інтерв'ю АрмияInform.

"Щось там свистіло над головою, але я не звертала на ту увагу-потрібно було рятувати поранених", - згадує дівчина.

Перший військовий, до якого доповзла Світлана, вже не подавав ознак життя. На полі бою нерухомо лежали троє бійців, ще двоє саперів були поранені. Вона поповзла до військового, у якого були закривавлені рука і нога. Другою рукою чоловік показав, що допомоги не потребує.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За її словами, медкомандою вони зуміли зупинити кровотечу і відтягнути пораненого в укриття. Весь цей час ворожий вогонь не припинявся, евакуаційну групу прикривали інші військові. Інший поранений доповз до окопу самостійно. Тяжкопораненого бійця віднесли в напрямку спостережного пункту, куди вже прибула машина для евакуації.

"Я ні про що інше не думала тоді - аби дістатися до поранених, зробити все можливе, щоб хлопці були живі", - додала Світлана.

Нагадаємо, ЗСУ натрапили на сховок військової техніки РФ на Донбасі - масштаби вражають. Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил

Як повідомляв портал "Знай.ua", кулеметник Кирило після важкої контузії повернувся у стрій, щоб боронити Батьківщину: "Жодного разу не пожалкував". Кулеметник Кирило вслужить в окремій механізованій бригаді імені князя Володимира Мономаха.