Як перетнути кордон і в яких країнах це сьогодні взагалі можливо - питання, які всерйоз постали на порядку денному в українців.

На своїй сторінці в Facebook про це розповів начальник управління організації прикордонного контролю генерал-майор Юрій Лисюк.

Тепер українцям необхідний не тільки страховий поліс, але і негативний тест на коронавірус. Якщо цього не буде на руках, тоді, іноземні громадяни не зможуть потрапити через кордон.

Де можна отримати страховий поліс, і в якій формі він повинен бути?

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Поліс страхування може бути виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні. Це може бути українська компанія, це може бути іноземна компанія.

На українському кордоні, кадр з відео
На українському кордоні, кадр з відео

Про водіїв вантажівок, які їдуть додому в Україну, і через 2-4 тижні можуть повертатися до роботи.

Як вже було сказано, правилами визначено, що виключення ізоляції для громадян України, водії вантажівок. Тобто, якщо водій їде на фурі, перетинає кордон, тоді йому цього не варто робити.

Вакцина від коронавірусу і відповідні документи можуть якось повпливати на перетин кордону?

Кабмін не визначив це питання, і в разі наявності такого документа, ми на них не реагуємо.

Цікавляться громадяни України, які на даний момент знаходяться за кордоном. Якщо вони розуміли, що раніше їм потрібно було встановити додаток, то зараз всі запитують, чи потрібно робити тест шляхом ПЛР за кордоном, до приїзду в Україну.

У них є вибір: вони можуть зробити тест за кордоном, і спокійно проїхати, і не відволікатися на питання про встановлення Програми, і не робити тест в Україні. Якщо не було можливості, тоді немає проблем. На державному кордоні громадяни встановлюють додаток. Після цього він може перебувати на ізоляції 14 днів, або ж здати тест, щоб не сидіти карантин. У разі якщо він негативний, з обліку його знімають.

Нагадаємо, що у реанімації українців змушують справляти нужду в кухоль: "бігом лягай...".

Як повідомляв портал Знай.ua, ковидні пацієнти заполонили лікарні, Кличко терміново звернувся до киян: "Антирекорд".

Також Знай.ua писав, що Кличко попередив киян про локдаун.