У Львові вперше в Україні дитину прооперували з допомогою робота-хірурга Da Vinci. Таку операцію зробили 13-річній дівчинці.
Про це повідомляє інформаційний портал "zaxid.net".
Так, стало відомо, у львівській Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги вперше в Україні прооперували 13-річну дівчинку з допомогою робота Da Vinci. Пацієнтка із Волинської області мала вроджену ваду кишківника. Її тричі намагалися усунути під час операцій, але складні хірургічні втручання тільки погіршили стан. Згодом у дитини розвинулася рецидивуюча кишкова спайкова непрохідність. Весь цей час дівчинка страждала від болю, що супроводжувався блювотою.

Лікарі, скріншот з відео
Лікарі, скріншот з відео

Оперувала пацієнтку спільна команда хірургів двох львівських лікарень – швидкої медичної допомоги і ОХМАТДИТу. До її складу увійшли дитячий хірург ОХМАТДИТу Андрій Дворакевич, хірурги Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Андрій Стасишин та Артур Гураєвський і анестезіолог Віктор Юрченко.

«З допомогою Da Vinci наші спеціалісти зробили три проколи розміром по вісім міліметрів кожен. У черевну порожнину дитини розмістили камеру, яка транслювала на монітор зображення у тривимірній проекції із 20-кратним збільшенням. Хірург, який сидів за пультом, поклавши руки на надчутливі сенсори, мав додатково ще дві «руки» і ліквідовував множинні спайки із мінімальною травматизацією здорових тканин. На адгезіолізис, тобто, ліквідацію спайок, пішло майже три години», – пише Олег Самчук.

Операція пройшла успішно. Дівчинку більше не турбує біль у животі. Наразі дівчинку чекає тривала реабілітація.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, що життя матерів-одиначок в Україні показали сумними фото

Як повідомляв портал "Знай.uа", жінку паралізувало на руках у 8-річного хлопчика і він вразив весь світ

Також, "Знай.uа" писав, що подружжя з Чернівців усиновило дев'ятьох осиротілих малюків.