У Львівській області руйнується 500-річна церква,яка внесена до спадщини ЮНЕСКО.

Про це у Facebook повідомляє пресслужба Департаменту архітектури та містобудування Львівської облдержадміністрації.
Так, стало відомо, що на Львівщині руйнується найстаріша дерев'яна церква регіону та найстаріша тридольна церква України. Відомо, що цей храм був побудований в 1502 році і входить до спадщини ЮНЕСКО.

Церква Святого Духа, фото ЛОДА
Церква Святого Духа, фото ЛОДА

У Львівській облдержадміністрації повідомили, що в церкви протікає дах, тому вона потребує термінової комплексної реставрації.

"Найстаріша дерев'яна церква на Львівщині та найстаріша потребує негайного спасіння. Потеличська дерев'яна церква була побудована в 1502 році. 21 червня 2013 року на 37-й сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, Церква Святого Духа, разом з іншими дерев'яними церквами Карпатського регіону, була включена до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Зараз у храмі протікає дах, він потребує термінової комплексної реставрації", - сказано в повідомленні.

Церква Святого Духа, фото ЛОДА
Церква Святого Духа, фото ЛОДА

На реставрацію храму частину грошей планують виділити з обласного бюджету також для цього хочуть залучити гроші з інших бюджетів.

Нагадаємо, молитва до Івана Хрестителя: Як правильно просити благословення у найсильнішого з пророків

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Як повідомляв "Знай.uа", найважливіші молитви за батьків: за здоров'я і подяки за їх життя

"Знай.uа" писав, найсильніші молитви за здоров'я рідних: від онкологічних та інших важких хвороб