На Львівщині медики вперше зафіксували хантавірус.
Про це повідомляє "ZAXID.NET".
Головний санітарний лікар Львівської області Наталія Тимко розповіла, що в області вперше діагностували хантавірус. Відомо, що хворобу підхопив житель Дрогобицького району і вже одужав.

Лікарня / скріншот з відео
Лікарня / скріншот з відео

Наталія Тимко розповіла, що при госпіталізації чоловік скаржився на високу температуру, дрібні крововиливи, зниження кількості сечі, болі в попереку і м'язах. Результати аналізів підтвердили діагноз "хантавірусна інфекція".
Варто відзначити, що це перший випадок зараження в регіоні. Де і як пацієнт заразився хантавірусом - невідомо. Він міг підхопити його від щурів, які переносять захворювання.
Для довідки:
Хантавірус вперше описали в 1976 році. Його назвали на честь південнокорейської річки Хантаан, де під час Корейської війни в 1950-х роках стався перший спалах загадкової хвороби. Носіями є гризуни. Люди можуть заразитися через контакт з щуром шляхом попадання виділень заражених тварин в легені або травну систему.

Нагадаємо, що в Києві медики дивом врятували дворічного малюка: "Мама не дозволила в лікарню"

Як повідомляв портал "Знай.uа" , у Харкові медики запустили серце чоловіка посеред вулиці: "впав з велосипеда"

Також, "Знай.uа" писав, що закарпатські лікарі зробили неймовірне для жінки з епілепсією-народилася заново

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще