На Львівщині у місті Стрий сталася пожежа, загорівся дерев'яний храм блаженного священомученика Йосафата Коциловського (УГКЦ).
Про це повідомив о. Михайло Глов’як на своїй сторінці у Фейсбук.

“Маємо дуже сумну новину. Вночі був дуже сильний вибух і все згоріло, а що не згоріло, то пошкоджено”, – зазначив отець.

На Львівщині згоріла церква,  фото: Михайло Глов’як
На Львівщині згоріла церква, фото: Михайло Глов’як

За інформацією ДСНС на боротьбу з вогнем направили вогнеборців 8-ої державної пожежно-рятувальної частини міста Стрий та вогнеборців 9-ої державної пожежно-рятувальної частини міста Моршин. Коли рятувальники прибули на вказане місце, то каплиця в середині була охоплена вогнем.
Пожежники прийнялися ліквідувати пожежу. О 07:29 пожежу локалізовано та 07:55 ліквідовано. Як з’ясувалось по прибуттю до місця виклику, в каплиці стався вибух, що спричинив пожежу. Зазначається, що внаслідок вибуху отримав опіки обличчя чоловік, 1958 року народження, але він відмовився від шпиталізації.

На Львівщині згоріла церква,  фото: Михайло Глов’як
На Львівщині згоріла церква, фото: Михайло Глов’як

Вибухом знищено дерев’яну стіну на площі 15 кв.м, дерев’яне перекриття на площі 20 кв.м, пошкоджено дерев’яну стіну на площі 20 кв.м, дах прибудови з газоблоків, критий бляхою, розміром 6х10 м на площі 60 кв.м. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено дерев’яну стіну на площі 15 м кв., дах на площі 15 кв.м, церковний інвентар на площі 40 кв.м.
Завдяки злагодженим і оперативним діям вогнеборців врятовано будівлю каплиці. Наразі причини виникнення займання встановлюють правоохоронні органи.

Нагадаємо, на відомого українського журналіста напали: підпалили вночі, сусіди розповіли все

Як повідомляв "Знай.ua", нервовий чоловік спалив багатоповерхівку після сварки з дружиною - Погорільці вибігали, в чому мати народила

Знай.ua писав, під Києвом тривають підпали, з неба сиплеться попіл,- "Летить, як сніжинки"