У Львові організатора та трьох учасників злочинного угруповання, які виготовляли метадон у лабораторії одного із університетів судитимуть одразу за кількома статтями ККУ.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.
Правоохоронці встановили, що до складу злочинного угрупування входило одразу четверо львів'ян. Раніше засуджений організатор координував загальну роботу угруповання, а його співорганізатор – здійснював фасування наркотиків та налагодження каналів збуту. Також з'ясувалося, що завкафедри в одному із львівських ВНЗ безпосередньо виробляв метадон прямо в лабораторії, а виконавець – займався збутом, а саме відправкою наркотиків.

Виготовлення метадону у львівському виші,скріншот із відео
Виготовлення метадону у львівському виші,скріншот із відео

Для того аби продати виготовлені наркотики учасники угрупування використовували спеціально створений інтернет-магазин. Оплата "товару" відбувалася на електронні гаманці. Цю протиправну діяльність вдалося викрити оперативникам управління стратегічних розслідувань у Львівській області з колегами-правоохоронцями. Загалом вдалося задокументувати факти виготовлення та збуту майже трьох кілограмів наркотиків.
31 серпня організатора та трьох учасників ОЗГ затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тоді усім затриманим було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Виготовлення метадону у львівському виші,скріншот із відео
Виготовлення метадону у львівському виші,скріншот із відео

Організатору та трьом учасникам угруповання інкримінують вчинення кримінальних правопорушень одразу за декількома статтями Кримінального кодексу України. У разі доведення вини, обвинувачуваним загрожує до 12-років ув’язнення.

Цинізм місцевих ділків вражає. Викрили групу осіб, які організували у львівському НАВЧАЛЬНОМУ закладі не що інше, як… НАРКОЛАБОРАТОРІЮ! За версією слідства, ідеться про 4 львів’ян: ✔ організатора – співвласника львівського кальян-бару ✔ завідувача лабораторії одного з львівських вишів (хіміка, який виготовляв наркотичний засіб) ✔ працівника кальян-бару (співорганізатор, адміністратор сайту) ✔працівника кальян-бару (фасувальник і розповсюджувач). Об'єми досить масштабні. За один раз виготовлялась партія від 1 кг особливо небезпечного наркотику «метадон». Це при тому, що доза 1 грама на "чорному ринку" сягає від 600 грн. Лабораторія з виготовлення "метадону" задокументована вперше. Нагадаю, "метадон" напівсинтетичний наркотичний засіб, що заборонений у всіх країнах світу через високу смертність. Самі ділки його НЕ вживають. Збувався «товар» через спеціально створений Інтернет-магазин. Фігуранти надсилали наркотики поштою, отримавши перед цим передплату на банківські рахунки. Наразі задокументовано виготовлення для збуту «метадону», вагою майже 3 кг та «ціною» понад 1 800 000 грн. Сьогодні їх затримано при реалізації ще понад 1 кг ціною близько 700 000 грн. Ділки розповсюджували його по усій Львівщині, а їх покупцями були наркозалежні особи, які замовляли, переважно, від одного до кількох грам. Наразі готуємо підозри з попередньою правовою кваліфікацією ч.3 ст.307, ч.3 ст.311, ч.2 ст.317 КК України та клопотання про обрання запобіжних заходів. Спільна робота прокурорів, слідчих поліції за матеріалами та оперативним супроводом УСР в області Роман Рибіцький.

Geplaatst door Iryna Didenko op Maandag 31 augustus 2020

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Раніше повідомляли, юний франківчанин жорстоко розправився з найріднішими і похвалився в мережі - "ловіть мене, копи!".

Як повідомляв Знай.ua, 15-річна буковинка зважилася на страшне, батьки посивіли за секунди. Як повідомили у прес-центрі поліції Буковини, близько 12 години у селі Йорданешті померла дівчина, яка наковталася таблеток.

Знай.uа писав, 40-річний бізнесмен жорстко розправився з молодою дружиною і самоліквідувався.