Як відомо, українські військові щодня захищають нас з вами на Донбасі, щоб агресори не заграбастали собі українські території. Їх підтримують волонтери, священики, і прості співгромадяни, яким не все одно на майбутнє країни.

Таким чином, повідомляється, що будь-яка людина може допомогти підтриманням, або ж добрим словом. Синодальний управління військового духовенства запропонувало пару молитов за українських бійців.

ЗСУ, фото: штаб ООС
ЗСУ, фото: штаб ООС
ЗСУ, фото: штаб ООС

Молитва військовослужбовця

Владико святий, Царю Небесний, Вседержителю світу, яким премудро керуєш, Господи наш, який встановив єси і стан військове для оборони держави і Вітчизни, до тебе звертаюся і молю тебе, допоможи мені добре виконувати Мої обов'язки і всякі невигоди і прикрощі мого стану терпляче зносити. Дай мені безустанну пам'ять про ту присягу на вірність Батьківщині, яку я склав, дай мені в моєму серці любов і щире прив'язку до нашого українського народу, безумовний послух добрим і справедливим наказам командирів, який у кожній справі так необхідний. Дай мені, Господи Ісусе Христе, ніколи не забувати про твій пресвітлому прикладі служіння, смирення, доброти і любові. Нехай він завжди просвічує мене, щоб в дусі твоєї науки я звертався з усіма, а перш за все з моїми товаришами. Якщо б Коли, Господи, я дослужився до вищого чину, тоді охорони мене від гордості, нелюдяності і невиправданої суворості проти моїх підлеглих. Пам'ять про тебе, Господи, пам'ять про суєту цього світу, про смерть, що її кожну хвилину можу потерпіти, пам'ять про правду, що людина є прах, але створена на твій образ і подобу нехай ніколи мене не покидає, а спонукає до життя чесного, побожного в моєму стані, до доброзичливого ставлення до інших людей. нехай святими будуть мені перш за все твої накази, ангел-хранитель нехай оберігає мене, щоб я не зійшов з дороги Твого святого Закону, нехай охороняє мене від безбожного і розпусного життя, допомагає мені заслужити Твоєї святої милості. Якби раптом наказ глави моєї держави з твоєї волі, Господи, закликав мене до справедливого бою проти ворогів України, тоді, о добрий Боже, Запали моє серце відвагою і хоробрістю вірного слуги твого. Будь нам заступником, захисником, визволителем і даруй перемогу. Нехай думка, що я борюся за дорогу Вітчизну, стою зі зброєю в обороні справедливості, зміцнює мої сили і підтримує мій дух. а якщо б я життя свою повинен був віддати на поле бою, тоді, О Господи премилосердний, не залиш мене в годину смерті, подай мені ласку і прости мені всі відомі і невідомі гріхи мої. Прийми тоді мою душу і даруй мені Царство небесне. Амінь.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Молитва офіцера

Боже і отче Господа нашого Ісуса Христа, вислухай, благаю, молитву за всіх моїх підлеглих. Дозволь мені бути сповненим духом Христовим у всіх моїх зусиллях і у всіх наказах, з якими звертаюся до тих, кого мені довірено.

Просвіти мій розум присутністю Твого святого Духа, щоб усі рішення, які я приймаю, відповідали твоїй святій волі і загальному благу.

Всемогутній і милостивий Боже, благослови мене на віддану службу народу моєму, бо Ти-Бог, милує і рятує. Амінь.

ООС, фото ілюстративне
ООС, фото ілюстративне

Молитва під час бойових дій

Преблагій Господи Ісусе Христе, образі злагоди і спокою! У покорі доводиться перед тобою і молю Тебе: відведи від нас нещастя і скорботи нинішньої війни; втихомир незгоду і ненависть володарів, що зараз проти себе неприязно стоять. З'єднай їх серця дружньою любов'ю і бажанням справедливості, щоб за їх прикладом нині між собою ворожі народи, як твої діти, огорнули себе щирою любов'ю, жили мирно і в злагоді на цій землі і стали гідними тебе тут і в Царстві Небесному величати. Амінь.

Молитва перед боєм

Боже, Повелитель життя і смерті, ти з дитинства досі охороняв мене і зберігав від усякого зла. твоя мудрість і доброта відрахували час мого життя. ти моя надія і допомога, в твої руки віддаю життя своє. Молю Тебе! Дай мені сили в боротьбі, мужності і чесності, як годиться доброму воїну. Дай нашим командирам мудрість військову, вінчай їх наміри великим успіхом, дай моїм товаришам відвагу і хоробрість, а всьому нашому війську – славну перемогу!

Під твоєю охороною, Всемогутній Боже, нічого не боюся і уповаю на волю твою святу. Амінь.

Молитва матері військового

В твої руки, Боже, доручаю сьогодні всіх тих, хто стоїть на захисті миру і добробуту нашої Вітчизни. Дозволь їм завжди відчувати твоє близьке присутність в щоденних клопотах військової служби. Дай їм відвагу бути сміливими вдячниками віри в Христа розп'ятого і воскреслого і мужньо боротися під його стягом проти гріха і всякого зла.

Почуй, Господи, молитву матері і захисти цих дітей твоїх щедрою небесною благодаттю, щоб вони, збережені від усякого зла, могли постійно сповнятися святим Твоїм Духом, поки не досягнуть порогів твого небесного Царства.

Підтримай обтяжених, підніми пригноблених, розвесели скорботних, зціли хворих, просвіти заблукалих, вічний упокій даруй, Господи, тим, які вже відійшли від нас. Бо Ти-Бог, який милує і рятує. Амінь.

Пресвята Богородиця, мати Христа і мати Церкви, почуй сьогодні благання серця матері, яка до тебе вдається.

Прийми під свою ласкаву опіку синів і дочок твоїх, які служать справі миру і захисту Вітчизни, покрий їх своїм омофором, захисти від грішних задумів лукавого, допомагай їм вистояти під час спокуси, щоб вони ставали переможцями гріха і гідними воїнами Христовими. Невпинно заступайся за них, Всеблагая Діва Марія, перед сином твоїм, Господом нашим. Випроси їм здоров'я тілесного і прощенні всяких гріхів, духовної радості і сили. Бо ти-мати Христа, Царя і Бога нашого, наша заступниця і ласкава утішниця.

Молитва дружини військового

Всемилосердний вічний Боже, Ти, що з двох твориш одне ціле і не зволікаєш благословляти подружжя твоїми щедрими благодаттю, я, твоя смиренна раба, знімаю сьогодні свої руки як свідчення вірної любові в молитві за чоловіка, що ти мені його дарував. охорони його від всяких небезпек душі і тіла, допоможи мені бути опорою у всіх щоденних випробуваннях його служби. Господи, нехай ворог ніколи не розлучить нас своїми підступними задумами, щоб нашою вірністю один одному ми завжди залишалися щирими свідками твоєї невичерпної любові до людської сім'ї.

Нагадавши, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" прямо на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай", після Нового року хліб для українців стане " золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом