У Львові на Личаківському цвинтарі перепоховали 428 останків жертв політичних репресій.
Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.
Так, стало відомо, що у Львові, у вівторок, 29 грудня на Личаківському цвинтарі перепоховали 428 останків жертв політичних репресій – в’язнів Пересильної тюрми №25. Священики відслужили громадську панахиду, а небайдужі містяни поклали квіти та запалили лампадки на місцях поховань жертв політичних репресій.

Фото: пресслужба Львівської обласної ради

Варто зазначити, що протягом 2017-2018 років завдяки співпраці з меморіальним музеєм «Територія терору» фахівцями комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля» було проведено ексгумацію останків.

Фото: пресслужба Львівської обласної ради

Для довідки:
Пересильна тюрма № 25 була створена у місті Львові восени 1944 р. радянською окупаційною адміністрацією, що прийшла на зміну нацистській. На території пересильної тюрми був розташований 21 барак, технічні приміщення адміністрації, шпиталь. Тюрма була огороджена цегляним і дерев’яним парканом заввишки 3 метри. По периметру були розміщені сторожові вежі, територію охороняли конвоїри з собаками.

Фото: пресслужба Львівської обласної ради

Існування такої тюрми було зумовлене тогочасною потребою каральних органів. Основним призначенням пересильної тюрми був збір та відправка в’язнів «етапами» у виправно-трудові табори ГУЛАГу.

Нагадаємо, що у Києві демонтують близько 100 літніх майданчиків ресторанів, які їх власники встановили незаконно. Більшість з терас заважають проходу пішоходів.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у Києві Рибальський міст, який кілька років був перекритий для автомобілів, повністю перекрили для пішоходів: нещодавно біля нього встановили паркан і табличку, яка інформує про майбутні будівельних роботах.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Також портал "Знай.uа" писав, що підрядники з третьої спроби знесли стелу Монумента Слави у Львові.