На Львівщині страйкують шахтарі. Про це розповіли на сторінці "Шахтарі Червонограда" у соцмережі Facebook.

Повідомляється, що в Червонограді, станом на 31 Серпня, на 8:30 ранку, 35 співробітників шахти "Надія" залишаються під землею на знак протесту.

У двох з них погіршився стан здоров'я через тиск, тому було прийнято рішення підняти їх на поверхню.

Читайте Знай в Google News!

Шахтарі розпочали підземну акцію протесту 28 серпня. Причиною акції стало те, що сім'ї шахтарів не отримують хзараьотанние гроші. Таким чином співробітники шахти вирішили привернути увагу керівництва до проблеми.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

шахтарі на акції протесту, фото: Facebook Шахтарі Червонограда

Станом на 25 серпня борг підприємства перед шахтарями становив 61,54 мільйона гривень.

Шахтарі заявили, що акція протесту триватиме до тих пір, поки їм не виплатять зароблені гроші.

публікація про акцію протесту, скріншот: Facebook Шахтарі Червонограда

Варто зазначити, що раніше шахта "Надія" не отримувала ні копійки від держави і була прибутковим підприємством, в якому добре ставилися до співробітників.

За словами шахтарів, зміни в гіршу сторону почалися з того моменту, коли Андрій Венгрін і колишній міністр эергегики Ігор Насалик об'єдналися і зайнялися цим підприємством. Протестувальники вважають, що саме ці особи "розграбували" шахту.

У рамках протесту шахтарі звернулися до президента Володимира Зеленського і прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з вимогою покарати винних і вирішити подібні питання на інших шахтах на Волині, Луганщині та Донеччини.

"Шахтарі і не тільки Соснівки, їх сім'ї, всі кому в нашій країні заборгували за роботу - не спустять такого ганебного явища, як тримання їх за рабів без зарплат, без засобів до існування, не пробачать жодної влади голодних очей своїх дітей" - сказано в повідомленні шахтарів.

публікація про акцію протесту, скріншот: Facebook Шахтарі Червонограда

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Києві спалили Лукашенка з Путіним

Як повідомляв портал "Знай.uа", голодні чернівчани повстали проти "червоної зони" Зеленського

Також, "Знай.uа" писав, що прокурор Мамедов отримав по заслугах від українців, в центрі Києва протест