У Львівській області почали розгортати лікарні "другої хвилі" для прийому інфікованих коронавірусом.

Регіон перейшов поріг по 50% заповненості ліжок лікарень першої хвилі.

За останню добу найбільшу кількість випадків зараження коронавірусом зареєстровано саме в цьому регіоні. Про це в ході брифінгу заявив глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов.

"Зростає кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації. Львівська область перейшла поріг 50% завантаженості ліжок медзакладів"першої хвилі". Ми почали відкривати лікарні "другої хвилі", - сказав Степанов.

Зазначимо, у Львівській області за останню добу зафіксовано найбільший приріст інфікованих коронавірусом серед усіх регіонів України. Діагностовано 130 нових випадків коронавірусної хвороби.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Степанов зазначив, що всього в країні в лікарнях другої хвилі передбачено 10 237 ліжкомісць для хворих-19.

"Ці лікарні другої хвилі мають 851 реанімаційне ліжко і 1442 апарати штучної вентиляції легенів", – додав він.

За минулу добу коронавірусна інфекція в Україні була підтверджена у 1008 осіб. Загальна кількість випадків COVID - 19 в Україні досягла 81 957. Померло 1922 пацієнта з коронавірусом (25 – за останню добу), видужало 44 359 осіб (+387). У Львівській області виявлено 10 981 випадок, 305 осіб померло.

Раніше портал " Знай.ua" писав про те, що В Україні за добу 1 008 нових хворих коронавірусом, 25 померли

Також портал " Знай.ua" писав, що У страшній аварії на Франківщині загинула дитина - не розминулися автобус та легковик

Також портал " Знай.ua" писав, що В Україні різко скоротили кількість ПЛР-тестів: у МОЗ пояснили, що відбувається