У Львові городяни закликають міську владу провести ремонт дорожнього покриття на вулиці Польовій.

Про це йдеться у зверненні на «Гарячу лінію міста Львова» Дмитра Левика.

«Вулиця Польова, 6. Проїжджа частина просто розвалюється по кусочках», – зазначається у тексті звернення.

Вулиця Польова — вулиця в Личаківському районі Львова, у місцевості Знесіння. Забудова вулиці досить різноманітна. З парного боку вулиці переважає промислова забудова, зокрема, будівлі Львівського заводу бетонних виробів № 2.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Тут можна зустріти одноповерхові польські будинки 1930-х років у стилі конструктивізму, двоповерхівки барачного типу та у стилі радянського функціоналізму 1950-х років, п’ятиповерхові типові будинки 1960-х років, сучасні приватні садиби.

Дорожнє покриття терміново потребує ремонту.

Нагадаємо, що вулиці Львова забуяли різнобарвними фарбами. Все через те, що у місті зацвіли автоматні мальви.

Світлинами цвітіння мальв поділилися на сторінці спільноти «Франківський район. Новини» у соціальній мережі фейсбук.

Так, стало відомо, що у Львові уже повним ходом цвітуть мальви. Вони оточили багатоповерхівки та тішать містян своїм неповторним ароматом та красою.

«Мальви, це не тільки в селі. Мальви на Франику», – зазначає у коментарі до світлин Solomia Rybotytska.

Зазначимо, що Мальви це — рослини, що були одні з перших описані в літературі. Горацій згадував їх як компонент свого харчування, описуючи досить коротко: «Me pascunt olivae, me cichorea, me malvae» («Для мене харчем є маслини, цикорій та мальви»).

Мальва посідає чільне місце в українській народній культурі та фольклорі; вона згадується як обов’язковий елемент українського побуту, також, і у творах багатьох поетів. Наприклад, у пісні Володимира Івасюка та Богдана Гури «Балада про мальви».

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Киянам заборонили кататися на фунікулері - "втомився" слідом за мостами

Також портал «Знай.uа» писав, що У Харкові автохами зібралися в "караван", начхати на заборони - відсунули і проїхали

Також портал «Знай.uа» писав, що Центр Запоріжжя забомбили пляшками і недогризками кавунів - сморід і бруд посеред міста

https://www.youtube.com/watch?v=LrrHL_nBUtw