У Львові прощаються із "Червнем", комбат 8-го окремого батальйону "Аратта" Андрій Гергерт помер напередодні від раку.

Про це повідомляє 5 канал.

42-річний ветеран АТО Андрій Гергерт народився на Львівщині. Займався бізнесом, був активним учасником майдану у столиці. Захищати Україну на схід пішов у 2014-му році. Командував окремою ротою ДУК "Правий сектор", згодом – окремим батальйоном "Української добровольчої армії".

Фото: 5 канал


У 2016 році був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Кілька місяців тому Гергерту поставили діагноз – рак шлунка. Лікувався в Києві, Львові та Австрії, але хвороба прогресувала. Побратими згадують його як справжнього героя і невиправного оптиміста. Кажуть, він до кінця вірив, що здолає недугу і ще послужить Україні.

Біля будинку воїна вишикувалася черга охочих провести його в останню путь. Там відбулася поминальна панахида. Труна із тілом Гергерта стоятиме у будинку усю ніч. 3 серпня, Андрія поховають на Личаківському цвинтарі. У Гергерта залишися дружина та четверо дітей.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, українські патріоти жорстко пройшлися по новому перемир'ї - "За наївність Зеленського заплатять солдати".

Як повідомляв Знай.ua, "глави" окупованих територій заявили про повне припинення вогню на Донбасі.

Знай.ua писав, українські герої зізналися, що думають про нове перемир'я на Донбасі: "Не дуже віриться".