У Львові у Ботанічному саду зацвіли унікальні «сигарні» дерева.

Про це у соціальній мережу фейсбук написали на сторінці Ботанічного саду ЛНУ ім.І.Франка

Це древо називають катальпа або індійське бобове дерево, на яке часто кажуть «фасолеве» або «сигарне» через специфічну форму плодів – довгі стручки. Зазвичай воно може сягати до 30 метрів заввишки.

Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка

Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка


Декоративності рослині надають великі серцеподібні листки, масивні гроноподібні суцвіття з білих, зі строкатим візерунком, дзвоникоподібних квіток, а також видовжені бобоподібні плоди, що довгий час не опадають. Останні, немов гірлянди, рясно вкривають дерево, завдяки чому рослина не втрачає привабливості навіть узимку.

Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


Варто зазначити, що це дерево окрім естетичного, має і практичне значення. Оскільки його деревина легка та стійка до гниття, то застосовується для різьблення, виготовлення меблів, оздоблення інтер’єрів. Також воно часто стає основним матеріалом для виготовлення човнів.

Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка

«Індіанським бобовим деревом» називають КАТАЛЬПУ – «рослину-мігрантку» з Північної Америки, яка останнім часом набуває...

Geplaatst door Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка op Vrijdag 3 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Львові після дощу зацвіли троянди - райський сад, а не місто

Як повідомляє портал «Знай.ua» Киян кличуть помилуватися унікальним тюльпанові деревом, - непередавана краса

Також «Знай.ua» писав, що Поле під Франківському покрив величезний білий "килим", і це не сніг - казкові кадри