У Львові зупинилося серце видатного художника Валерія Шаленко.

Про це повідомляє інформаційний портал zaxid.net.

Так, стало відомо, що у Львові на 73-му році життя помер художник, вітражист, член правління Львівської обласної організації Національної Спілки художників України Валерій Шаленко. Малярські та графічні роботи львів'янина містяться у приватних колекціях у Канаді, Греції, Чехії та Україні.

«Сьогодні о шостій ранку відійшов від нас в інший світ знаний художник, непересічна особистість, патріот України і просто чуйна людина – член правління Львівської обласної організації Національної Спілки художників України Валерій Шаленко», – повідомив викладач Львівської національної академії мистецтв Ігор Гавришкевич.

Валерія Шаленко


Валерій Шаленко є автором комплексу вітражів для меморіального музею Івана Франка у Нагуєвичах. Це, зокрема, «Франко і Галичина», «Захар Беркут», «Гуцульська сім'я», «Мойсей».

Також видатний художник працював у Львівських реставраційних майстернях Державного історико-архітектурного заповідника, у Львівському виробничому художньо-оформлювальному комбінаті, викладав композицію і живопис у Львівському художньому училищі імені Івана Труша.

До 200-ліття Тараса Шевченка Валерій Шаленко створив цикл робіт «Навколо Тараса» за спогадами сучасників поета.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Помер геній, засновник унікального музичного стилю: неоціненна втрата для світу.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Померла легенда вітчизняного кіно: він прославив Україну на весь світ.

Також Знай.ua писав, що Помер найкращий друг Оззі Осборна та Deep Purple: його називали гітарним богом.