На Львівщині негода забрала життя дитини. Про це повідомили у місцевій поліції.

За інформацією правоохоронців, трагедія сталася у селі Підгірці Бродівського району у суботу, 13 червня: там від влучання блискавки загинув 16-річний підліток.

За словами начальника слідчого відділення Золочівського відділу поліції Андрія Рапи, інцидент стався приблизно о 18:00. Хлопчина вирушив на пасовище випасати худобу, однак там його застала негода. Сховатися в безпечне місце він не встиг – блискавка влучила в дитину і вбила її на місці.

Рятувальники ДСНС також передали штормове попередження для Львівської області, нагадавши, що під час грози та бурі краще уникати відкритої місцевості, і не намагатися сховатися під високими деревами.

Зазвичай блискавка влучає у найвищу точку на відкритій місцевості, а у полі чи на полонині це може виявитися людина. Щоб не стати жертвою небезпечного явища, краще лягти на землю чи сховатися у заглибленні - ямі, канаві, улоговині. Якщо у постраждалого влучила блискавка, необхідно негайно викликати медиків – народні засоби в такому випадку безсилі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, раніше в Дніпрі рятувальники витягли матір з дітьми з піщаної пастки.

Як повідомляв портал "Знай.uа" на Львівщині загорілася церква.

Також "Знай.uа" писав, що у квартирі українського депутата стався вибух.