У суботу, 23 травня, у небі над Львовом можна було спостерігати рідкісне природне явище – сонце в ореолі, або ж у «короні». Про це повідомляють місцеві мешканці у соціальній мережі Facebook.

Читайте Знай у Google News!

Як зазначається, райдуга довкола сонця називається «гало» та виникає переважно у країнах, розташованих у холодних широтах. Причина явища – льодяні кришталики в хмарах, крізь які, ніби крізь призму, проникають сонячні промені і розбиваються на всі кольори веселки.

Гало, яке спостерігали над Львовом, було досить виразним та яскравим – зазвичай подібні явища в Україні минають навіть непоміченими через слабку видимість. Спостерігати гало можна в середньому близько 70 разів на рік, однак таке красиве, як у небі над Львовом 23 травня – лише інколи.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

За інформацією синоптиків, ореол довкола сонця з’являється напередодні різкої зміни погоди – похолодання чи наближення вологих атмосферних фронтів. Тож готуйте парасольки – сонце віщує близькі дощі.

Нагадаємо, на початку червня прийде спека, але вона зміниться різким спадом температура. І такі температурні гойдалки українці будуть відчувати все літо.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, навіщо потрібні постбиотики вашій дитині.