За минулу добу, 12 травня, збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції українських військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Прес штаб ООС опублікував зведення станом на 07:00 13 травня 2020 року.

"Застосовуючи штатне озброєння, українські воїни своєчасно реагували на ворожі збройні провокації і прицільним вогнем змушували супротивника відмовитися від продовження обстрілу",- написали ООС на своїй сторінці в Фейсбук.

За даними ОНС в районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід" біля Павлополя і двічі поблизу Старогнатовки ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. По околицях Досвідченого окупанти залучили великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. На обстріл противника Об'єднані сили дали результативний і адекватну відповідь, тому окупанти згорнули свою активність.

Військові, фото: ЗСУ
Військові, фото: ЗСУ

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Повідомляється, що в районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Північ" ворог двічі обстріляв захисників Кримського, використавши міномети калібру 120 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Поруч з Луганським окупанти тричі порушували режим припинення вогню, використовуючи 82 мм міномети, протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

"В результаті обстрілу ворожих один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. Злочинні дії російських окупантів безкарними не залишилися – наші вояки відкрили прицільний вогонь по опорних пунктах російських найманців. Завдяки сміливості і рішучості військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил ворог був змушений припинити свої злочинні дії. За даними розвідки, 12 травня українські військовослужбовці поранили п'ять російських окупантів."ООС

Військові, фото: ЗСУ
Військові, фото: ЗСУ

Наголошується, що з початку поточної доби, 13 травня, у районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід" біля Гнутового противник вів вогонь з автоматичних гранатометів станкових, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Українські воїни у відповідь рішуче застосували чергові вогневі засоби і припинили ворожі провокації.

"За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Випадків захворювання коронавирусной інфекцією серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано. Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою. Слава Україні!"

Зведення станом на 07:00 13 травня 2020 року #ООС #операція_ОС #ранкове_зведення Минулої доби збройні формування...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Dinsdag 12 mei 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Війська ООС знову “дали по зубах” окупантам на Донбасі: бойовики вважають втрати

Як повідомляє портал «Знай.ua» Від Павлополя до Авдіївки - армія Путіна запустила проти ВСУ гранатомети і піхоту, звіт ООС

Також «Знай.ua» писав, що Донбас у вогні - найманці Путіна пустила проти ВСУ гранатомети і отримали потужну ляпаса