В ефірі ток-шоу "Право на владу" спалахнула суперечка між директором Інституту серця Борисом Тодуровим та народною депутаткою від "Голосу" Ольгою Стефанишиною.

Ексзаступниця міністра охорони здоров’я дорікнула кардіохірургу його дуже чималими статками. У той час, як інші лікарі заробляють дуже мало. Тодуров заявив, що ці гроші він заробив законно, і численні перевірки, які на нього нацьковувала Супрун, це довели.

До суперечки доєдналися і міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, і колишній генеральний директор Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта.

Ведуча програми Наталя Мосейчук спробува вгамонити пристрасті і надала слово головному лікарю Іллінецької центральної районної лікарні Миколі Масленчуку.

Масленчук назвав суму, яку заробляє лікар-хірург вищої категорії з усіма надбавками в районній лікарні. Він присоромив чиновників і закликав їх перестати "гризтися" і нарешті почати щось робити.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

″Я не лише головний лікар, я також за спеціальністю лікар-хірург вищої кваліфікаційної категорії. Оперуючий хірург, беру нічні чергування. У нас лікарі-хірурги з вищою категорією, наприклад заввідділенням, отримує приблизно 12 тисяч гривень. Це з усіма надбавками, із завідуваннями і з оплатою за хірургічну активність. А лікарі першої і другої категорії — значно менше отримують. Але, якщо порвняти хірургів районної лікарні і хірургів інституту Тодурова, то це — земля і небо. І там хірурги і тут хірурги, і там рятують життя, і тут рятують життя. Я не хоів встрягати в цю суперечку... Аде мені соромно бачити поважних людей, які так гризуться між собою. Я вас усіх закликаю, я багатьох із вас знаю — ви ж нормальні люди, ви були однодумцями у свій час. Давайте разом будемо щось робити, шановні колеги″, - звернувся лікар до чиновників.

Микола Масленчук також заявив, що він підтримує медичну реформу, тому що вже відчув її дію на своїй лікарні.

″Я працюю в лікарні, яка виграла від цієї реформи і я її підтримую. Ми отримали на цю невелику лікарню - на 136 ліжок, але ми обслуговуємо три райони... За останні три роки в мене вперше був позитивний баланс — цього місяця, коли я отримав кошти від Національної служби здоров'я. Я виплатив заробітну плату таку, як мала бути і не знижував, як в інших лікарнях до мінімума. Вперше за останніх три роки на рахунку лікарні є гроші...″, - зазначив головний лікар районної лікарні.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, медреформу хочуть змінити

Як повідомляв портал Знай.ua, Максим Степанов розповів основи нової медреформи

Також Знай.ua писав, в мережі показали, як в аптеці наживаються на здоров'ї українців.