Не тільки до свята, але і в звичайний день хочеться порадувати улюблених смачною і красивою стравою. Чудовим варіантом, який припаде до смаку і дорослим, і дітям, можна вважати закусочний (заливний) м'ясний торт «Лісовик». Його неймовірна подача просто вбиває наповал – він настільки красивий і незвичайний. Що дивно, готується дуже просто – рецепт так і проситься в записну книжку!

заливний торт, скріншот з відео
заливний торт, скріншот з відео

Для приготування м'ясного торта вам знадобиться:

  • яловичина на кістці – 1 кг;
  • 2 л води;
  • копчена грудинка – 100 гр (або пара копчених ребер);
  • морква – 2 шт;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • зелень, чорний перець горошком, лавровий лист, часник і сіль за смаком;
  • цвітна капуста – 200-300 гр;
  • капуста брокколі – 300-350 гр;
  • желатин 25 гр.

заливний торт, скріншот з відео
заливний торт, скріншот з відео

Починаємо готувати м'ясний торт «Лісовик»:

Популярні новини зараз

Тіна Кароль вирушила підкорювати російську сцену: "Скандал" на міжнародному рівні

Дружина Дзідзьо розкрила правду про стосунки чоловіка з кумою Цибульською: "Це образливо"

Юрій Горбунов "розклеївся" на роботі, Осадчій це не сподобається: "Бухнути"

Дівчинка народила в 11 років від великого кохання: як склалася доля наймолодшої мами і трьох малюків

Показати ще

1. Відварюємо яловичину в 2 л води, причому в процесі не підливаємо воду, щоб отримати насичений бульйон для заливки. За півгодини до готовності додаємо грудинку (або ребра), пару горошин чорного перцю, зелень, моркву, цибулю, сіль і лавровий лист. Наприкінці варіння виймаємо овочі (вони не знадобляться) і м'ясо. Бульйон проціджуємо.

2. Беремо 150 мл процідженого насиченого яловичого бульйону, чекаємо, поки він стане кімнатної температури, додаємо желатин, розмішуємо, відставляємо в сторону.

3. Ріжемо цвітну капусту і броколі на суцвіття, відварюємо до смаку (до повної готовності або ж залишаємо злегка хрустку).

4. Тим часом дрібно ріжемо м'ясо (яловичину і грудинку). Також дрібно порубаємо часник (2-4 зубчики).

5. Розтопимо застиглий бульйон з желатином на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не допускаючи нагрівання до бульбашок (кип'ятіння). Додамо його в решту бульйону. Починаємо збирати торт. Підготуємо форму (наприклад, для випічки), вистилаємо її харчовою плівкою з усіх боків. Вниз укладаємо м'ясо, часник і грудинку. Заливаємо бульйоном, тільки щоб покрила м'ясо.

6. Зверху укладаємо нещільно цвітну капусту, поверх неї – брокколі. Відправляємо в холодильник на 20 хвилин до застигання нижнього шару.

7. Дістаємо, заливаємо рештою бульйоном до верху, залишаємо в холодильнику на кілька годин або на ніч.

8. Заливний м'ясний торт готовий! Залишилося лише дістати його з форми і порізати на порційні шматочки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Швидка і неймовірно апетитні запіканка — як приготувати фаршировані макарони під соусом

Як повідомляє портал «Знай.ua» Ситний м'ясний салат з сухариками: рецепт на всі випадки життя

Також «Знай.ua» писав, що Party на Прикарпатті — гуцульський гуляш для справжніх козаків