У четвер, 16 квітня, у Львові буде сонячно, тепло і ясно. Опадів бути не повинно, обіцяють на сайті Sinoptik.

Температура повітря у Львові підніметься до 5-17 градусів тепла вдень, а вночі похолодає до 14 градусів вище нуля.

В цей день у Львові найтепліше було у 1952 році, тоді повітря прогрілося до 22,2 градусів вище нуля. А найхолодніше 16 квітня було в 1957 році, тоді похолодало до 3,6 градусів нижче нуля.

За прикметами, на які орієнтувалися наші предки, особливу увагу приділяли льоду на озерах – якщо крижини тонуть, то весь рік буде важким.

До цього часу садівники приступали до посадки груш, слив, смородини, обрізки дерев і чагарників.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Вважали, що з льодоходом в річці прокидався водяний, тому на берег несли частування для нього – хліб, кашу, курячі потрухи. Ті, хто жив з риболовлі, підливали в річку масло – щоб водяній добрішими був і посилав багатий улов.

За церковним календарем відзначали день ангела Микити. Стежили – якщо ночі ясні, то бути сильним заморозків. Якщо перший грім приніс з собою похолодання, то все літо буде холодним. Перелітні птахи не тримаються на місці – незабаром погода сильно зіпсується.

Нагадаємо, раніше Україну накриє несамовита зима - в які регіони увірветься стихія перед Великоднем

Як повідомляє портал «Знай.іа» Погода на 14 квітня різко зміниться по всій Україні – дощі і сніг вперше за місяць

«Знай.іа " писав, що В Україну прийдуть морози, ДСНС попередила українців про кардинальну зміну погоди