У понеділок, 13 квітня, погода у Львові очікується похмура і дощова, з невеликими проясненнями протягом дня. Заморозків бути не повинно, обіцяють на сайті Sinoptik.

Температура повітря у Львові підніметься до 13-20 градусів тепла вдень, а ввечері похолодає до 13 градусів вище нуля.

В цей день у Львові найтепліше було в 1972 році, тоді повітря прогрілося до 23,6 градусів вище нуля. А найхолодніше 13 квітня було у 1954 році, коли холоди досягли 3,6 градусів нижче нуля.

Наші пращури у цей день вшановували відразу трьох святих. Отримували привітання з днем ангела Іони, Інокентія і Іпатії. Серед народу Іпатій шанувався як самовидець для пар, у яких не вдається завести дітей. Його ж просили вигнати з дому бісів і будинкових, які мали звичай в ніч на Іпатія нападати на сплячих людей і сідати їм на груди, щоб важко було дихати. Вважалося, що такий «візит» будинкового – до змін у житті, а почути його зітхання – до близької смерті.

Стежили за поведінкою птахів – якщо вони сиділи, нахохлившись, то погода незабаром сильно зіпсується. Прилетіли ранньою весною птахи мовчать, а не щебечуть – йде похолодання. Якщо птахи співали, але різко замовкли – наближається гроза.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства в найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.