12 квітня римо-католики України святкуватимуть Великдень. Однак у зв’язку із пандемією смертельно небезпечного коронавірусу було ухвалено рішення відчинити храми у цей день лише для священнослужителів. Про це розповів мер міста Андрій Садовий у своєму відео-зверненні до містян.

Львівський градоначальник подякував єпископові Римо-католицької церкви в Україні владиці Мечиславу Мокшицькому за виваженість рішень у ці непрості для українців часи. Він зазначив, що всі обмеження на відвідування храмів буде скасовано після того, як у країні перестане діяти карантин.

Про найважливіше у Львові за тиждень

Доплати для медиків, свято VS карантин, та мудре рішення Владики Мокшицького. А також чим живе Львів окрім карантину. Дивіться і поширюйте відео 👍 Бережіть себе та рідних!)

Geplaatst door Андрій Садовий op Zaterdag 11 april 2020

У Римо-католицькій церкві України наголосили, що віряни можуть подивитися святкову службу онлайн – у соцмережах чи по телебаченню. Не варто іти до храмів особисто, щоб не наражати себе та близьких на небезпеку зараження.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Крім того, римо-католики ухвалили ще одне важливе рішення – відмовитися від освячення пасок у храмі. Замість цього кожен може провести обряд вдома, окропивши їжу святою водою.

Нагадаємо, на Великдень українські кордону чекають на другу хвилю заробітчан де і як можуть пропустити.

Як повідомляв портал "Знай.uа", карантин для українців послаблять, в Моз назвали точні терміни.

Також Знай.uа писав, Зеленський пояснив, що чекає працівників після повернення додому.