У п'ятницю, 3 квітня, у Львові буде трохи похмуро, при цьому без дощу. Сонце так і не покажеться на небі, попереджають на сайті Sinoptik.

Температура повітря в цей день у Львові підскочить до 11 градусів тепла, а вночі похолодає до 7 градуса вище нуля.

Казково тепло в цей день, 3 квітня, у Львові в 1976 році, тоді прогрілося до 20,6 градусів вище нуля. А найхолоднішим – в 1963 році, коли температура впала до 5,7 градусів нижче нуля.

Шанований у цей день святий Кирило, єпископ Катанский. Народ називав Кирила «Дериполозом» - з-за того, що сніг до цього часу ставав пухким, і переміщатися на санях було вже важко. Крім того, зазвичай в цей день змінювали валянки на легшу взуття – ставало занадто мокро й тепло.

Помічали, що якщо схід сонця у цей день супроводжувався червоними колами в небі, то до кінця літа дозріє хороший урожай. Якщо від висхідного сонця розходилися жовті промені, то погода у цей день буде гарна і тепла.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

На смородині до цього дня зазвичай набухають бруньки, в сади повертаються з теплих країв птахи, зокрема, білі плиски.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.