У Львові лікарі бють на сполох – запаси донорської крові добігають кінця. Причиною цього став карантин, через який добровольці не мають змоги дістатися до лікарень. Про це повідомляє у своєму сюжеті «5 канал».

Кількість пацієнтів, які потребують переливання донорської крові, у лікарнях не меншає, але донори бояться коронавірусу і не поспішають до лікарень. Є добровольці, готові підвозити донорів до пунктів здачі крові та повертати додому, однак погоджуються лише одиниці. Крім того, за рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я, донорську кров також мають направляти на двотижневий карантин. У такому випадку лікарні ризикують залишитися взагалі без запасів крові.

За словами виконуючого обов’язки директора обласного центру служби крові Ярослав Дяківа, якщо кількість донорів найближчим часом не збільшиться, це стане відчутною проблемою для львівських лікарень.

Нагадаємо, раніше Нова нирка! У Львові "вдихнули життя" в помираючого чоловіка, на якому медицина поставила хрест

Як повідомляє портал «Знай.uа» Інвалідність у минулому? Хірурги вперше у світі пересадили людині руку від живого донора

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також «Знай.uа " писав, що У Києві вперше імплантували механічне серце, хірургам аплодує вся Україна