В Тернополі вирішили боротися з можливими намірами влади привезти в область людей, евакуйованих з вогнища поширення небезпечного коронавіруса, молитвами. Відповідне відео опублікували в місцевому ресурсі «Файне місто».

Протестувальники переконані, що молебень допоможе запобігти «небезпека поширення коронавіруса в області».

Для проведення акції протесту люди зібралися біля в'їзду в санаторій "Медобори", розташований під Тернополем. Там же організували імпровізовані блокпости з шинами і мішками з піском, щоб не пропустити автобуси з співгромадянами, які прибули з Китаю. На блокпостах чергують жителі навколишніх сіл, які заявляють, що налаштовані вкрай рішуче і не допустять, щоб «наші сім'ї заразили коронавірусом».

«Молодці, тримайтеся, Львів також блокує», «Люди намагаються захистити себе і своїх рідних, а державні мужі повинні займатися людьми, які потребують зараз допомоги: зокрема, чому б не відвезти їх в Стару Гуту. Прекрасне місце, одна з президентських резиденцій. А людей не потрібно звинувачувати: всі стурбовані», - пишуть в коментарях.

«Вам і вірусу не треба, і так біда з головою і людяністю. Ви хоч би почитали про вірус, а потім писали щось» «Любов до ближнього наяву... Хоч хтось замислився, як будуть почувати себе люди, яких туди везуть??? А якщо б у тому кортежі був хтось із мітингувальників? Раді були б такого прийому в своїй країні?», - дивуються інші.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

«От цікаво, якщо б там були люди з заходу України - галичани, а їх везли в Кривий Ріг, чи на схід - просто цікаво, жителі цих областей не обурювалися б, як усі? Люди не проти українців, люди кажуть керівництву і кричать на весь білий світ, що немає в цих лікарнях відповідних апаратів, медикаментів, санаторій не готовий до прийняття людей! Їм ніхто не надасть належного лікування в разі захворювання! Ці люди бідні і населення переживає за себе!», - відповідають треті.

Нагадаємо, українців евакуюють з зараженого коронавірусом Уханя, в Моз назвали дату.

Як повідомляв Знай. ua, у Моз засекретили, де розмістять евакуйованих з Китаю українців.

Також Знай. ua писав, що хоробра українка навідріз відмовилася покидати Китай через коронавірус.