З 2020 року всі школи Львова стануть україномовними.

Про це повідомляє інформаційний портал "galnet".

У Львівських школах, де мова викладання була польська чи російська з наступного року будуть викладати українською мовою. Варто відзначити, що представники національних меншин зможуть створювати окремі класи з бажаною мовою навчання.

З 2020 всі школи стануть україномовними


Кожна школа має територію обслуговування, відповідно до якої дітей набирають до першого класу. Тому раніше деякі першокласники йшли до шкіл, у яких уроки проводили мовами національних меншин, не за приналежністю до цих груп, а просто за територіальним розподілом.

"Були звернення від батьків про те, що вони не хочуть у такі школи віддавати своїх дітей. Тому були внесені зміни до статутів навчальних закладів. Вони всі мають державну мову навчання, однак за заявами батьків вони можуть створювати класи мовами національних меншин", - розповіла начальниця управління департаменту освіти гуманітарної політики Львівської міської ради Зоряна Довганик.

Тепер 6 шкіл Львова (М10, М24, М17, №6 М52, М45), які раніше навчали дітей тільки
російською та польською мовами перейдуть на україномовне навчання.

Нагадаємо, що у Тернопільській області священик побив дружину і познущався над дитиною. Чоловік став агресивним по відношенню до неї та дітей через захоплення ігроманією.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві суд виніс перший вирок за домашнє насильство.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також портал Знай.uа писав, що у Дніпрі у домашніх тиранів відберуть квартири.