На Володимиреччині розкопали братську могилу воїнів Української повстанської армії. У 1980-х роках це місце закатали в асфальт і наказали не згадувати, повідомляє Рівненська обласна державна адміністрація у Facebook.

Як зазначається, поховання розкопали за кілька метрів від адміністративного приміщення Рафалівського кар’єру. Під асфальтом археологи виявили братську могилу воїнів УПА, які загинули у період Другої світової війни.

Зі знайдених решток 14 скелетів були в трунах або дерев’яних ящиках. У двох ящиках було по два скелети, ще в одному ящику поховали одразу три тіла.

Історики припускають, що поховання проходило, швидше за все, у п’ять етапів – рештки тіл лежать на різній глибині. У всіх загиблих – пробиті дірки на голові, в одному черепі знайшли кулю.

Серед знахідок – православний хрестик, дві обручки, гребінець та ґудзики.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Археологи виявили братську могилу воїнів УПА, Рівненська ОДА у Facebook

Нагадаємо, що група дайверів вперше за 14 років відвідала уламки легендарного "Титаніка". Лайнер серйозно постраждав від глибоководних течій, солі і бактерій, які роз'їдають метал.

Як повідомляв портал Знай.ua , секретний бункер Горбачова показали на відео.

Також портал Знай.ua писав, що у Німеччині знайшли заповіт Гітлера.