На Львівщині досі діють близько 50 храмів Московського патріархату. У самому серці Галичини діє три храми УПЦ МП: Свято-Георгієвський кафедральний собор на вулиці Короленка,3; Свято-Троїцька церква на вулиці Антоновича; та дерев'янний храм по проспекту Червоної Калини.

Відомо, що Московський патріархат втратив свою канонічність, та попри закон, він все ж існує на теренах України. Нещодавностворена автокефальна церква України є однією з 15 церков, які об'єднані у одну світову православну родину. Як виявилося не всі прагнуть переходити до єдиної православної церкви і підпорядковуються московському патріархату.

Окрім Львова, переходити до УПЦ не прагнуть на Сколівщині, Турківщині, на Стрийщині, у Яворівському та Городецькому районах, на Радехівщині та Дрогобицькому благочинні.

У сюжеті Galnet, священник відмовився приєднуватися до Єдиної Православної Церкви:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

За даними Знай.ua, Запоріжжя кличе українців на грандіозний козацький фестиваль.

Як передавав Знай.ua, під Франківському церковна фанатичка потягла мощі святого.

Крім того, Знай.ua писав про те, що на Вінниччині назріває бунт через московських попів.