Львівські лікарі зробили чергове чудо та подарували повноцінне життя малюкові, який народився з величезною пухлиною.

Про наявність пухлини, яка збальшувалась, матір хлопчика попередили ще під час вагітності. Утворення виявили на 20-му тижні: це була 3-сантиметрова крижово-куприкова тератома. Лікарі пропонували переривання вагітності, адже пухлина збільшувалась на очах. Але таку можливість матір дитини, Оксана, навіть не розглядала.

Перейми почалися на 32 тижні вагітності. Породілю прийняли у Львівському перинатальному центрі. Вага малюка при народженні складала 1840 грамів, вага пухлини була 2320 грамів.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Операцію з видалення пухлини медики відкладати не стали. До порятунку дитини були залучені 10 фахівців, які протягом 1.5 години оперували крихітку.

Завідувачка хірургічного відділення Львівської міської дитячої лікарні Галина Курило розповіла: "Це був неймовірний ризик для пацієнта, тому що кровопостачання пухлини йшло за рахунок серцево-судинної системи дитини, яка після народження вже не давала працювати в такому режимі перенапруженому".

Зараз щаслива мати перебуває разом з малюком. Вона дуже вдячнам львівським медикам за врятоване життя її маленького синочка.

Нагадаємо, що 28 вересня українці з донорськими органами піднімуться на Говерлу

Як повідомляв портал Знай.ua, 15 - річному Михайлику Клапчуку лікарі давали два дні

Також Знай.ua писав про те, що нападник турецького "Кайсеріспор" і збірної України Артем Кравець переніс операцію з видалення міжхребцевої грижі.