Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Нове призначення отримала львів'янка Зоряна Скалецька - вона отримала посаду Міністра охорони здоров'я.

У новому уряді Гончарука відбулись позитивні зміни.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Верховна Рада IX скликання провела своє перше засідання, яке виявилося досить результативним.

Перше чергове засідання першої сесії розпочалося 29 серпня в 10:00, а завершилося вже вночі 30 серпня. Дмитро Разумков оголосив про припинення повноважень Верховної Ради VIII скликання і заявив, що фракція «Слуга народу» (СН) буде працювати на правах коаліції.

Парламент обрав новий президія Дмитро Разумков (СН) — спікер Верховної Ради, Руслан Стефанчук (СН) — перший віце-спікер, Олена Кондратюк від «Батьківщини» — віце-спікер. У Верховній Раді виступив президент України Володимир Зеленський. У своєму посланні закликав нардепів працювати — інакше пообіцяв розпустити і це скликання парламенту.

Відтепер крісло міністра охорони здоров'я займає Зоряна Скалецька, її призначено на місце Уляни Супрун.

Жінка народилась та навчалась у Львові. Закінчила Києво-Могилянську академію, отримала ступінь доктора правових наук в університеті Марії Кюрі в Любліні (Польща).

Нова міністерка також мала досвід очільниці комісії при Міністерстві охорони здоров'я з питань реформування системи охорони здоров'я.

Скалецька є головою правління Української медико-правової асоціації, членом Всесвітньої асоціації медичного права, директором громадської організації Форум здоров'я. Після Революції Гідності 2014 році вона працювала експертом з питань медичної реформи в реанімаційному пакеті реформ.

Нагадаємо, що Путін осоромився на публіці і викликав критику та негатив росіян

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський поговорив з Макроном по телефону в перший день роботи Ради

Також Знай.ua писав про те, що новим Генеральним прокурором України став уродженець Одеської області Руслан Рябошапка.