Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Погода у Львові останнім часом дуже передбачувано себе поводить, але сьогодні, 30 серпня з'являться невеликі корективи.

Львів'янам сьогодні варто очікувати теплого, сонячного дня. Вже від самого ранку сонце почне потроху смажити місто, тому передбачливо запасайтесь прохолодною водою.

Нічна температура складе 14-16 градусів вище нуля. Ранкове повітря прогріється до 23 градусів за Цельсієм, а вдень спека набере обертів та нагріє Львівщину до 29 градусів.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

День сьогодні майже безвітряний, очікуються повітряні потоки різних напрямків 2-3 метри за секунду.

Увечері львів'ян можуть порадувати невеликі дощі, місцями грози. Тож невелике полегшення піля жаркого дня все-таки прийде.

У православній церкві 30 серпня шанують пам'ять святого Мирона, який був пресвітером в Ахаї.

Зазвичай на Мирона, 30 серпня, дули вітри. Однак про те, якою буде погода в цей день, селяни знали заздалегідь, якщо звертали увагу на день Тихона і його прикмети. Було у свята й іншу назву - вдова помочи. Було прийнято 30 серпня допомагати сиротам, вдовам і знедоленим людям. При цьому, селяни часто допомагали один одному, виконуючи будь-яку роботу в поле спільно. Наприклад, 30 серпня жали хліб, молотили снопи, удобрювали грунт, рубали дрова і т.д. Особливо це стосувалося сімей, у яких не було чоловіків - таким людям зазвичай завжди допомагали в день 30 серпня.

Крім того, господині 30 серпня намагалися вирізати пагони малини, які цього року вже принесли свої плоди. Підгодовували грунт.

В цей час починаються листопади, а птахи відлітають у теплі краї. Опадають 30 серпня листя з берези, в'яза, черемхи, липи.

  1. На сході сонця небо червоне - прикмета до того, що погода буде вітряною
  2. Сонце сідає в хмару - в найближчі дні буде негода
  3. Останній журавель полетів 30 серпня - значить, на свято Покрови буде достатньо холодно
  4. Гарна погода - зібраного врожаю і запасів вистачить для того щоб перезимувати, а весна настане досить швидко

Нагадаємо, якою буде погода в Україні 30 серпня

Як повідомляв портал Знай.ua, що ні в якому разі не можна робити в це свято, яке відзначали ще наші предки

Також Знай.ua писав про всі свята в різних країнах і в православ'ї в цей день.