Народні депутати розглядають можливість вручення повісток військовозобов'язаним до месенджерів у Viber та Telegram.

Народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки України Федір Веніславський під час телемарафону розповів, що до початку війни базу мобільних номерів чоловіків призовного віку майже повністю сформовано. Тому "технічні можливості дозволяють надіслати повістку онлайн" і цілком можливо відправляти повістки у Viber та Telegram.

мобільний телефон
мобільний телефон

За словами Венеславського, зараз народні депутати розглядають можливість усунення бюрократичних проблем, пов'язаних із цим питанням.

За словами нардепа, є певні проблеми з мобілізацією, тому що дуже багато внутрішньо переміщених осіб, серед яких багато чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані, але оскільки вони знаходяться не за місцем реєстрації, то не всі стали на військовий облік за місцем фактичного проживання.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Повістка, мобілізація, кадр з відео
Повістка, мобілізація, кадр з відео

Відомо, що за неявку до ТЦК (раніше військкомату), після належного отримання повістки в Україні кваліфікують як ухилення від мобілізації. Відповідальність за це кримінальна згідно з статтею 336 Кримінального кодексу, а саме позбавлення волі від 3 до 5 років.

Цікаво, що на початку війни було прийнято закон про "броню" від мобілізації народних депутатів, тому всі ініціативи від народних обранців українцями сприймаються з огляду на цей факт.

Оновлено:

Після випуску новини, Федір Венеславський виступив з поясненням. Він зауважив, що говорити про те, що це проєкт закону - зарано.

Відтак, повістки в месенджерах скасовуються: ще немає проєкту закону для такої ідеї.

Говорити про те що це вже є проєкт – ще передчасно. - заявив Венеславський

Нагадаємо, ми писали, що воїни ЗСУ ліквідували Шойгу: нажаль, є нюанс.

Як повідомляв "Знай.ua" екоактивістка, яка виїхала до Європи, звинуватила ЗСУ за "срачі" в окопах.

Також "Знай.ua" інформував, зобов'язати носити військово облікові документи ніхто не змусить, адвокат прокоментував рішення голови Черновицької ВА.