До Нового 2023 залишилося трохи більше місяця і дівчата вже починають продумувати те, в чому зустрінуть рік Чорного Водяного Кролика (Кота).

Але ненависний животик випирає з вбрання чи штани сидять дуже туго на стегнах? Що ж робити і як швидко привести себе у форму?

Ми підкажемо вам найефективніші способи швидко скинути 3-5 кілограмів, особливо не змінюючи свій розклад.

Таня Федорищева, тренування на прес. Фото: Знай.uа
Таня Федорищева, тренування на прес. Фото: Знай.uа

Коли ви починаєте шукати "рецепт" схуднення, то в більшості випадків натикаєтеся на обов'язкові заняття спортом. Але що робити, якщо часу на вправи зовсім немає або ж ви не маєте навіть мінімальної витривалості? Тоді не варто мучити себе, адже схуднути можна і без спорту.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Загальні правила схуднення в домашніх умовах

  • Овочі на сніданок. Вони низькокалорійні і при цьому містять багато води, вітамінів, мікроелементів та клітковини – це допомагає кишечнику працювати ефективніше.
  • Змініть співвідношення інгредієнтів. Якщо раніше ви з'їдали цілу порцію макаронів з невеликим обсягом овочів, то заведіть звичку робити навпаки.
  • Не робіть великих перерв між прийомами їжі. Чим регулярніше харчування, тим менше шансів, що організм зробить "запаси" вуглеводів на майбутній період без їжі.

Схуднення, Pixabay
Схуднення, Pixabay

  • Їжте свідомо. Ретельно пережовуючи їжу, відчуваючи її текстуру та смак, ви швидше насичуєтесь, ніж тоді, коли дивитеся телевізор і не помічаєте кількість з'їденого.
  • Починайте свій день зі склянки води. Вона допоможе вгамувати клітинну спрагу, запустить процес травлення і дасть відчуття часткової ситості, щоб з'їсти менше бутербродів за сніданком.
  • Висипайтеся. Чим краще ви поспали, тим менш голодні.
  • Їжте більше клітковини - вона дає відчуття ситості, а значить, вам не так сильно хочеться калорійної їжі.
  • Плануйте, що з'їсте між основними прийомами їжі. Це має бути корисний перекус.
  • Вживайте менше рідких калорій. Наприклад, кава з сиропом задовольнить емоційну потребу в чомусь смачненькому, але не наситить належним чином. Почніть скорочувати кількість таких "непотрібних" калорій.

Даша Ульянова до і після схуднення
Даша Ульянова до і після схуднення / Фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що Alyona Alyona розкрила секрет свого схуднення: "Надихаюся ЗСУ! Треба працювати!".

Раніше ми повідомляли, схуднути без дієт та спорту: красуням дали правильний рецепт, штани злітатимуть.