Восени важливо провести правильний догляд за деревами у своєму саду, щоб вже наступного року вони віддячили хорошим урожаєм.

Саме в осінній період йде основна підготовка рослин до серйозних випробувань узимку. Досвідчені садівники назвали помилки, яких важливо не допустити восени, пише Телеграм-канал "Садівник".

Головні помилки садівників восени:

1. Надто пізнє підживлення. Добрива рекомендовано вносити, доки ґрунт іще теплий і рослини можуть отримувати поживні речовини у повному обсязі. То ж найкраще це робити орієнтовно у вересні — на початку жовтня. Адже коли земля вже починає підмерзати, коріння вже майже перестає працювати.

яблуня, скріншот з відео
яблуня, скріншот з відео

2. Відсутність підживлення. Слід пам'ятати, що під час плодоношення плодові дерева віддали багато сил, тому їм обов'язково потрібно відновитися. І користь це принесе не лише під час закладання майбутнього врожаю, а й для підвищення зимостійкості дерев.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

3. Обрізування. В осінній період не варто проводити радикальне обрізування плодових дерев, адже шкода може бути дуже серйозна. Натомість можна видалити сухі, зламані й тонкі гілки, що загущують. Після цього замазати всі зрізи садовим варом.

4. Побілка. Рання побілка буде неефективною, адже осінні дощі встигнуть її змити й користі від неї не буде жодної. Ці роботи слід проводити, коли температура буде вже близько +5…+7 °С.

Дерево з ягодами, фото: скріншот з відео
Дерево з ягодами, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, вчетверо дорожче, ніж торік: популярний продукт приголомшив новою ціною

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз