Ціна на гречку продовжують долати позахмарні бар'єри, що змушує українців шукати інші продукти для приготування їжі. Для багатьох не важко було просто відмовитися від надто дорогого продукту, але ціна на нього досі є важелем в економічній ситуації країни.

Міністр агрополітики та продовольства України Микола Сольський заявив під час національного телемарафону, що в найближчому майбутньому ціни на гречку можуть сильно впасти. Ця новина не може не втішати, тим паче міністр пояснив, чому це станеться.

Супермаркет, крупи. Фото: скриншот YouTube
Супермаркет, крупи. Фото: скриншот YouTube

Гречки засіяно більше, ніж ми очікували. Усі цінові коливання, на мою думку, є тимчасовими. Є великі очікування, що ціни будуть значно нижчими, ніж усі очікують - пояснив Микола Сольський.

Наразі найнижча ціна на гречану крупу починається від 80 грн за кілограм, більш якісна продукція сягає далеко за 100 грн, а рекорд сягнув до 200 грн за кілограм. На скільки знизиться продукція, наразі невідомо, але значного падіння годі чекати.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Супермаркет, крупи. Фото: скриншот YouTube
Супермаркет, крупи. Фото: скриншот YouTube

На думку експертів, ціна на гречку зросла через попит на фоні війни, зі збором нового урожаю, ситуація має змінитися у кращу сторону.

Нагадаємо, ми писали, що економіст пояснив, що дефолт для держави означає для українців та в чому вигода для України.

Як повідомляв "Знай.ua" рекордна ціна на гречку вдарить по бюджету українських сімей: дефіцитний продукт спричинив ажіотаж.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні почав дорожчати популярний овоч із борщового набору: як оновилися цінники у магазинах.