Українці через помилки в облгазі або у разі невчасного подання показників лічильників, можуть отримати платіжки за газ із завищеними сумами.

Що у такому випадку робити, підказали на офіційній фейсбук-сторінці газопостачальної компанії "Нафтогаз України". То ж передусім, якщо це сталося, необхідно звернутися до облгазу з вимогою провести коригування рахунку.

До компанії звернулася жінка і попросила пояснити ситуацію. За її словами, вона отримала майже 6 тисяч гривень боргу за літні місяці, проте використати стільки вона не могла використати.

"Поясніть мені, будь ласка, як нараховується оплата!Мені на нульові показники нарахували майже 6000 грн боргу. В червні (літньому!!!) місяці ваша організація сама придумала мені 300 м³ витраченого газу у квартирі! Цікаво куди я витратила стільки газу влітку, якщо я і взимку стільки не витрачаю!", - написала вона.

Газ. Фото: скрін youtube
Газ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У відповіді представники компанії пояснили, що принцип обліку обсягів спожитого газу відбувається за певним алгоритмом. У разі незгоди з нарахованими обсягами, людині необхідно звернутися в облгаз для коригування. А вже після отримання скоригованих даних від облгазу, за конкретним рахунком буде здійснено перерахунок суми до оплати.

"Споживач, кожного місяця, з 1-го по 5 число передає показники лічильника Оператору ГРМ; Оператор ГРМ передає дані спожитого об’єму Оператору ГТС; ГПК "Нафтогаз України" подає запит щодо об’ємів по споживачах до Оператора ГТС, який своєю чергою надає дані по надісланому запиту. Після чого ГПК "Нафтогаз України" нараховує суму до оплати.", - йдеться у повідомленні. Нафтогаз Україна

У Нафтогазі також зауважують, що згідно із законодавством України, ваш попередній постачальник не може відмовити вам у поверненні переплати.

Скріншот: facebook.com/NaftogazGasSupply
Скріншот: facebook.com/NaftogazGasSupply

Коментар Нафтогазу, facebook.com/NaftogazGasSupply
Коментар Нафтогазу, facebook.com/NaftogazGasSupply

Нагадаємо, молочні продукти стають все дорожчими: за якою ціною зараз продають масло, молоко, сир і кефір

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні