Українцям повідомили, які категорії осіб у за яких умов мають право на отримання одноразової виплати у розмірі 20 тисяч гривень.

Така пропозиція діє для деяких переселенців зі статусом ВПО. Зокрема право на отримання допомоги мають членів сімей українських захисників або захисниць. Ця програма започаткована Українським ветеранським фондом. Вимагається дотримання наступних умов:

  • наявність власного бізнесу;
  • реєстрація як ФОП чи самозайнятої особи;
  • чинний статус ВПО, набутий після 24 лютого 2022 року (початку повномасштабної війни росії проти України).

Відповідно отримати грошову допомогу можуть ветерани та ветеранки, їхні дружини чи чоловіки, батьки, діти (у тому числі усиновлені) учасників бойових дій, а також родичі загиблих захисників та героїв Небесної сотні.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Виплата грантових грошей у розмірі 20 тисяч гривень здійснюється коштом Українського ветеранського фонду для відшкодування витрат, пов'язаних із веденням ветеранського бізнесу.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Щоб отримати гроші, потрібно подати заявку на сайті Українського ветеранського фонду у розділі мікрофінансування бізнесу.

Які документи попередньо потрібно подати для отримання фінансової підтримки:

  • паспорт заявника з пропискою;
  • довідку ВПО (скріншот з Дії не підходить);
  • витяг або витяг з ЄДР про ФОП або самозайняту особу;
  • документ, що підтверджує статус ветерана: посвідчення УБД, посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни, посвідчення учасника війни;
  • документ, що підтверджує спільне проживання із ветераном до війни, свідоцтво про шлюб чи свідоцтво про народження дитини;
  • документи, що підтверджують купівлю після 24 лютого 2022 року для роботи бізнесу відповідно до КВЕД (чек або видаткова накладна).

Якщо дані заявника відповідають вимогам, після перевірки документів та затвердження заявки кошти надаються протягом 10 днів. Програма продовжуватиметься до закінчення дії воєнного стану.

Переселенці, фото: mistovechirne.in.ua
Переселенці, фото: mistovechirne.in.ua

Нагадаємо, молочні продукти стають все дорожчими: за якою ціною зараз продають масло, молоко, сир і кефір

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні