В Україні злетіли ціни на популярну крупу, яка й до цього не тішила покупців доступністю. Як змінилися ціни на продукт в окремих мережах супермаркетів, повідомляє портал "Мінфін".

Гречка – одна з найпопулярніших круп в Україні, але вже давно не тішить покупців своєю доступністю, а тепер знову злетіла в ціні.

Гречка, супермаркет, фото: Знай.uа
Гречка, супермаркет, фото: Знай.uа

Так, станом на 13 серпня середня вартість продукту становить 93,97 гривні за кілограм, що на 5,34 гривні перевищує показник, який спостерігався ще на початку місяця.

Ціни на гречку. Фото: скрін minfin
Ціни на гречку. Фото: скрін minfin

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

За даними Мінфіну, ціни на гречку варіюються в залежності від мережі супермаркетів. У Metro кілограм крупи можна придбати за 88,5 гривні, Auchan за 78,4 гривні, а найдорожче у Varus - 115 гривень. Зазначається, що діючі ціни вищі та середньолипневі – на 2,27 гривні за кіло, адже минулого місяця середня вартість продукту становила 91,7 гривні.

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

Наголосимо, що асортимент гречки в супермаркетах залишається небагатим, у деяких мережах можна знайти лише один вид крупи. Дефіцит даного товару почався ще навесні через величезний попит на початку війни та зупинки імпорту з росії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні злетіли ціни на базові продукти: як змінилася вартість хліба, олії та овочів.

Також наш портал інформував, в Auchan пояснили, чи готуватися до дефіциту кавунів і якою буде ціна: "Це лише невелика частина потреб українців".

Крім того, інформаційний портал Знай писав, продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.