Як відомо, за даними Нацбанку, з початку літа інфляція прискорилась та становила 21,5%. На цьому оберти будуть наростати та за прогнозами фахівців до кінця року вона сягатиме 31,1%. Це своєю чергою відзначиться на цінах

Кабачки. Фото: скриншот Youtube
Кабачки. Фото: скриншот Youtube

За даними аналітичного порталу info.shuvar станом на середину серпня здорожчали червоний гострий перець, огірки та кабачки.

Найбільше серед позицій подорожчав перець червоний гострий. Його вартість додала 110%. Купити його тепер пропонують від 200 до 22 грн за кіло. За даними онлай-магазину "Ашан" в роздріб можна купити цей продукт за ціною 177 грн за кіло.

На відміну від Гострого, солодкий кубовидний перець подешевшав на 32,14%. Його пропонують купити від 45 до 55 грн за кіло. Роздрібні мережі продовжують тримати ціну, так "Сільпо" пропонує акційну ціну на червоний солодкий перець - 95 грн за кіло.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

На 75,12% зросли в ціні огірки. Тепер за кіло короткоплідних зелених красенів просять від 25 до 32 грн за кіло. А онлайн-супермаркет "Сільпо" пропонує вроздріб огірки від 30 до 34 грн за кіло.

Не відстає за зростанням цін улюблений сезонний овоч кабачок. Ціни на нього піднялися не так, як на перець та огірки. У відсотково співвідношенні вони зросли на 13,64%. За кіло овоча просять від 12 до 13 грн. В роздріб "Сільпо" пропонує купити кабачки з 24 грн/кіло.

Нагадаємо, на моркву, буряк, цибулю, помідори продавці представили нові ціни: скільки тепер коштує приготувати борщ або салат.

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні