Підопічна Святослава Вакарчука Христина Соловій повільно, але впевнено завойовує прихильність глядачів. Співачка родом зі Львова, а у 2015 вона поїхала до столиці. Соловій зізнається, що відчувала себе тут чужою, адже потрапила з україномовного міста до русифікованого Києва, передає "ukrainians".

"Мовне тло — це те, як із тобою комунікує місто, які вивіски ти бачиш навколо і що чуєш. Буває, ти бачиш гарний заклад з українською естетикою, українським меню, сідаєш за столик — а тобі кажуть: "Здравствуйте". Мене це завжди курвило, я відчувала, що, мабуть, за мого життя тут нічого не зміниться", - каже вона.

Публікація Христини Соловій: Instagram
Публікація Христини Соловій: Instagram

Співачка каже, що для неї дуже принципове питання мови. Адже саме за допомогою мови ми можемо інфікувати себе, як націю.

"Якщо говорити про мову як зброю… Катерина Калитко сказала перш за все про українську: "Ось тобі, жінко, мова. Стріляй з неї". Але я вважаю, що зброя — це російська мова. Вона вбиває Україну вже третє століття поспіль. Моя українська — це зброя захисту, мій щит", - зізналася Христина Соловій.

Христина Соловій, фото з instagram
Христина Соловій, фото з instagram

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Співачка впевнена, що ставлення до мови також формує й музика. Вона виросла на "ВВ", "Океані Ельзи", Руслані, ранній Ірині Білик. Зараз теж маємо багато україномовних музикантів, таких як ONUKA, DakhaBrakha, HardKiss. Вже через десять років ми матимемо покоління людей, які виросли на цій музиці.

"Мені здається, що писати російською — це вже архаїчно. Це дозволяє мати більшу аудиторію, почуватися впевненіше. Але саме в цьому я найупертіша. Я впевнена, що ніколи не почну співати російською. Проте цей вибір завжди є. Я дивлюся на артистів, які мають позицію, — і раптом її здають. Я бачу їхні сторіз, читаю інтерв’ю і розумію, що їхня позиція не залізна", - підсумувала вона.

Нагадаємо, Христина Соловій зізналася, що постраждала на півмільйона через кібератаку фаната.

Як повідомляв портал Знай.uа, Христина Соловій приголомшила фанатів розміром ноги.

Також портал Знай.uа писав, що самотня підопічна Вакарчука запрошує до себе додому з однією умовою: "Хто перший?"