Львів'янка розповіла, як одного разу дуже запізнювалася, тому була змушена взяти перше ліпше таксі.

"Нормальне авто, нормальний з вигляду чоловік... Але далі все по відпрацьованій схемі: або включається шансон; або в таксистові включається внутрішній провидець всіх ситуацій. У нашій схемі гучно залунав російський шансон", - написала Христина Кіщук у фейсбук.

Таксі, фото: скріншот з відео
Таксі, фото: скріншот з відео

Після цього жінка попросила аби водій вимкнув російську музику, адже вона оплачує за сервіс, а для неї неприйнятно слухати російську музику.

"На моє прохання пан мені відповів, що я не розбираюся в музиці, що це співає Міхаіл Шуфутінский. Я пояснила, що для мене російська музика неприйнятна, навіть якщо я не тямлю у нотах Шуфутінського. Тоді таксист подивився на мене, як на інопланетянку і сказав: "А ти, що патріотка?" —Так, я патріотка. І я цим пишаюся", - написала львів'янка.

Після цього таксист зазначив, що може слухати все що завгодно, адже йому це подобається. При цьому додав, що в Конституції не написано, що хтось має зазіхати на його особисті смаки.

"Я уже подумала, що він мене зараз висадить посередині маршруту і я таки запізнюся на зустріч через свої патріотичні погляди. І відповіла панові: —Якщо людина буде обирати позицію толерування всього російського тільки тому, що це її особисті смаки — це породить байдужість до України. А байдужі люди потім стають стадом рабів. Чи хочете ви, щоб ваші діти росли серед стада чи самі стали рабами?", - написала вона.

Після цього таксист замовк і аж до місця призначенні не сказав ні слова. Лише наприкінці таксист запитав її:
—Яку музику слухають патріоти?
—Може, я вас здивую, але патріоти — це не є якась особлива каста людей. Вони звичайні люди, які просто хочуть, щоб українського було більше. І в музиці також. Бо це нормально на своїй землі хотіти українського.