Греко-католицький священник Тихон Кульбака - донеччанин у шостому поколінні, але сталося так, що він був змушений покинути рідну землю.
Читайте Знай в Google News!
Влітку 2014 літа отець ледь не втратив життя. Його взяли у полон та тричі імітували розстріл лише за те, що говорив в Донецьку українською, і належав до уніатської церкви, передає "24 канал".

Скріншот із відео

"Майже всі пережили так званий фальш-розстріл. Нас виводили й імітували розстріл. Це було дуже важко, це було дуже страшно, це було дуже непросто. Наді мною такий експеримент робили тричі і я скажу чесно, що я від страху, від несподіванки втратив свідомість", - розповідає отець.

Отця не били та не катували, у нього забрали інсулін та довели до діабетичної коми. Врятували греко-католицького священника - українські мусульмани. Саме вони влаштовували пошуки і домовлялися із сепаратистами. Завдяки їм отець Тихон зараз живе у Львові. Чоловік переймається, адже там залишив своїх парафіян, які не змогли виїхати.

Скріншот із відео

"Є телефонні дзвінки. Зазичай вони відбуваються, коли там дуже зле, відбуваються якісь обстріли, то вони телефонують та просять про молитву", - зізнався він.

Отець Кульбака корінний донеччанин, втім сепаратисти на нього повісили клеймо зрадника. Виховували чоловіка батьки як звичайного радянського хлопчика. Хотів рятувати людські тіла і бути лікарем, а став рятівником душ. Отець каже, що те, що відбулося на Донбасі було спланованим.

"Останні десять років, починаючи з 2004 року після Помаранчевої революції, яка стала для нас таким натхненням і сподіванням, що щось переміниться. Насправді з того часу почався дуже жахливий експеримент над донеччанами. Все, що стосувалося України "партія Регіонів" знищувала", - каже отець.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Скріншот із відео

Отець наразі живе у Львові, але щоденно він згадує свою маленьку Батьківщину. Адже там могили батьків, рідний брат та налякані українці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше